Ekonomi

Vi är Arkitekthus

Konceptet Arkitekthus är sedan 2011 en del av Sköna Hus. Vi erbjuder både skräddarsydda hus, genom konceptet Sköna Hus, och helt färdigritade hus från några av Sveriges absolut främsta arkitekter, genom konceptet Arkitekthus.

Sköna Hus Försäljnings AB ansvarar för hela processen, allt från produktutveckling, marknadsföring och försäljning, fram till produktion av huset. Det innebär i korthet att vi höjt kvaliteten på många områden samtidigt som vi sänkt priset på alla husmodeller i Arkitekthus portfolio. Vår mission är att göra god arkitektur köpbar för fler.

Tidigare var Sköna Hus underleverantör av husbyggsatser till Arkitekthus och vi har även till viss del varit involverade i den produktutveckling som skett löpande genom åren. De allra flesta av de Arkitekthus som är byggda sedan starten 2006 har fått sin husleverans från Sköna Hus, dock inte riktigt alla. Varje enskild husleverans till Arkitekthus har dessutom bidragit med värdefulla erfarenheter och kunskaper som nu kommer våra kunder tillgodo i form av högre kvalitet till ett lägre pris.

På Sköna Hus har vi alltid sett kvalitet och flexibilitet som vår främsta konkurrensfördel. Dessa saker plus en rationell produktion har vi adderat till konceptet Arkitekthus, som idag är en etablerad premiumprodukt med hög designfaktor. Tillverkning av både Sköna Hus och Arkitekthus sker nu på samma relativt nybyggda fabrik i det lilla samhället Mjöbäck, som ligger i södra Västergötland, på gränsen till både Småland och Halland. Med egen kontroll på hela processen kan vi garantera att man får ett hus av absolut högsta kvalitet när man väljer att köpa ett Arkitekthus. Dessutom ett hus signerat av en av Sveriges absolut främsta arkitekter.
Vi har fasta prislistor för hela Arkitekthus portfolio som ligger helt öppet på hemsidan och vårt erbjudande till dig är således; god arkitektur kombinerat med hög kvalitet, till ett överraskande bra pris!

Sköna Hus och Arkitekthus kommer även fortsättningsvis att drivas som två separata varumärken, men alla avtal med såväl kunder som leverantörer tecknas med Sköna Hus Försäljnings AB, för att på så sätt säkerställa produkten.

Vi har en sund ekonomi och bra efterfrågan på både våra skräddarsydda hus (Sköna Hus) och vår arkitektritade portfolio (Arkitekthus), men viktigast av allt – nöjda kunder!

Årets siffror visar en god omsättning och ett bra resultat. Prognosen för nästa bokslutsår, 2020.05-2021.04, är likvärdig med årets goda siffror.

Kontakta gärna någon av våra ekonomiska referenser om du vill ha ytterligare information.

Andreas Ramnewall
VD Sköna Hus Försäljnings AB

Org.nr: 556689-8960
Sköna Hus Försäljnings AB
Nygårdsvägen 6A
512 65 Mjöbäck
Tel: 0325-34480
info@skonahus.se
www.skonahus.se

Ladda ner vårt bokslut som pdf.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

EKONOMISKA REFERENSER

VD Andreas Ramnewall Sköna Hus Försäljnings AB Nygårdsvägen 6A 512 65 Mjöbäck Tel: 0325-34480 Mail. andreas@skonahus.se
Bank Henrik Poppen Handelsbanken Falkenberg Box 49 311 21 Falkenberg Tel 0346-715806
Mail. hepo01@handelsbanken.se
Revisor Viktoria Larsson PwC AB Nygatan 33 311 31 Falkenberg Tel 010-214 42 40 Mail. viktoria.larsson@se.pwc.com

Konstruktion

Vi kompromissar aldrig med klimatskalet

Låg energiförbrukning

Våra välisolerade konstruktioner tillsammans med toppmoderna uppvärmningssystem gör att vi ofta och med mycket god marginal klarar Boverkets krav enl BBR avseende energiförbrukning för uppvärmning av en villa. De nya kraven avseende energiförbrukning började gälla från årsskiftet 09/10 och innebär i korthet att en villa i södra klimatzonen får förbruka max 55kWh/kvm boyta för uppvärmning och varmvatten. Hushållsel tillkommer.

Fuktskyddad väggkonstruktion

Våra ytterväggar har en fuktskyddad konstruktion. Utsidan av regelstommen har en heltäckande isolering vilket bidrar till att virket blir något varmare och därmed sänker den relativa fuktigheten i regelstommen. Den heltäckande isoleringen bidrar även till att köldbryggan bryts. Ytterväggen med 285 mm isolering har ett U-värde på ca 0,138.

PDF:er Konstruktioner

Snurra Väggmaterial

Prislistor

Klicka på någon av prislistorna för att ladda hem dem i PDF-format