Arkitekter

Några av Sveriges främsta arkitekter

Claesson Koivisto Rune

Claesson Koivisto Rune

Mångdisciplinär trio som låtit tala om sig både på den svenska arenan och i internationella sammanhang i mer än tio år. Tillsammans har Claesson Koivisto Rune genomfört över 200 projekt, ett av dessa är den omtalade och omtyckta redesignen av Operakällaren i Stockholm. Ett extra hedrande och smickrande erkännande, bland alla framgångar de mött, varLäs mer »

Gert Wingårdh

Wingårdh Arkitektkontor

Gert Wingårdh, arkitekt SAR, har varit verksam som arkitekt i 30 år. Kontroversiell, våghalsig och originell är bara några av de epitet han fått genom åren. Flygledartornet på Arlanda, Öijareds Golfklubb, AstraZeneca Hässles forskningslokaler och svenska ambassaderna i Berlin och Washington är endast en bråkdel av alla de byggnader som bär hans signum. Gert WingårdhLäs mer »

Tham & Videgård

Tham & Videgård Arkitekter

Tham & Videgård Arkitekter är arkitektkontoret som snabbt seglat upp på den svenska designhimlen.De utsågs till Årets arkitekter av inredningsmagasinet Residence 2005, de vann den internationella tävlingen om att rita Kalmar Konstmuseum, de nominerades av Forum till Nordens bästa byggnadsverk för Villa K i Stocksund och fick uppdraget att rita om Östasiatiska Museet i Stockholm.Läs mer »

Thomas Sandell

sandellsandberg

Thomas Sandell, arkitekt SAR och SIR, är en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter och formgivare. Han är känd för en rad byggnader, som Gåshaga brygga på Lidingö, Stockholmsbörsen och inredningar för Ordning & Reda, Polarn & Pyret, restaurang East och Moderna Museet. I raden av olika designutmärkelser finns bland annat nio stycken Utmärkt Form 1984-1994Läs mer »