AH#002

Ett otroligt ljus och en överraskande rymd.

Ett exteriört spännande hus som med sitt raffinerade tak, trots sin litenhet, verkligen sticker ut från mängden. Generös takhöjd utan synliga takstolar skapar rymd även i den lilla modellen. Entrésidan har ett slutet uttryck vilket ger en överraskande effekt när man möts av utsikten genom de stora fönsterpartierna. Siktlinjerna från entré till baksida samt i passagerna mellan sovrummen gör att hur du än rör dig så möts du av öppenhet och utsikt – såvida du inte stänger dörrarna såklart. På relativt få men yteffektiva kvadrat ryms minst tre sovrum. Planlösningen med stort centralt allrum, där kök och vardagsrum samsas, får några att dra sig till minnes sextiotalets funktionella sportstugor. De tre sovrummen är i sin tur som små privata världar med utgång till sidoterrasserna.

Siktlinjerna från entré till baksida samt i passagerna mellan sovrummen gör att hur du än rör dig så möts du av öppenhet och utsikt.

I den stora varianten finns praktiskt nog två badrum, ett på varje flank, vilket skapar ytterligare en privat känsla. Barnen kan samsas på ena sidan och så placeras gästrum/arbetsrum och vuxensovrummet på andra. De många garderoberna i hallen är placerade som avgränsning mot den sociala mittdelen, vilket gör att den vänstra flanken upplevs mer skyddad från allrummet. I allrummet finns ytterligare möjlighet till förvaring längs med hela långsidan och det finns hela sex garderober i varje sovrum. Den skyddade terrassen utanför vardagsrummet skapar ett extra uterum och med de många och stora fönstren erbjuds en närhet till naturen som ger detta hus ett otroligt ljus och en överraskande rymd.